Blog

A legnagyobb hiba, amit arcmosásnál elkövethetsz

Kulcsár Marianna
Kulcsár Marianna
2021.10.26 10:46
A legnagyobb hiba, amit arcmosásnál elkövethetsz
Személyes találkozások alkalmával egyre gyakrabban hallom, hogy sokaknál az arctisztítás a langyos vizes lemosásban merül ki. 

Ha Te is így tisztítod az arcod, akkor kérlek, olvass tovább, megtudhatod, miért tűnhet jó megoldásnak a csapvizes lemosás, mégis miért az egyik legnagyobb hiba, amit el tudsz követni a bőröddel.
Különösen ha valamilyen bőrérzékenységgel küzdesz.


 
Tipikus hiba, hogy az érzékeny bőrűek vízzel „tisztítják" az arcukat. Vagy azért, mert azt gondolják, mást nem bír el a bőrük, vagy azért, mert belefáradtak abba, hogy megtalálják a megfelelő tisztítószert.

De miért is árt, mint használ a vizes öblítés, hiszen olyan kellemesen frissítő érzés!

Kétségtelenül, 
azonban itt véget is ért a pozitív hatása a bőrt tekintve. Ugyanis csupán a vízben nem találhatók meg a szennyeződést eltávolító oldószerek. Miért fontos az oldószer? Minden felületnek megvan a maga tisztítószere, amikkel a rájuk rakódott szennyeződéseket eltávolítjuk, ezeket nem szokás egymással felcserélni, illetve mellőzni sem.

A bőr speciális, gyengéd, mégis hatékony tisztítást igényel, hogy megőrizze védőrétegét, és jó, ha nem irritálja a szemkörnyéket sem. Plusz pont, ha ezen felül még több és nem remélt kívánságot teljesít, pl. erősíti a kötőszövetet, vagy tonizálja és megnyugtatja a bőrt. Sok apró kívánság teljesül egy mozdulattal.

És igazából ez az a pont, amikor felcsillannak a szemek, mert ezek azok a titkos vágyak, amikről nem is tudod, milyen könnyedén teljesíthetők. 



A ROSACEART fejlesztése a Vadgesztenye micellás vízben jól látható, hiszen úgy távolítja el akár a nap során rárakódott, akár a szervezet saját, természetes folyamata, a verejtékezés következtében bőrfelszínre került méregenyagokat, hogy közben újjáépíti a bőrfelszínt, elkezdi tonizálni a bőrt, emiatt szükségtelen arctonik használata. Ezt az aktív hatást a bőr kellemes bizsergéssel jelzi, ami megtisztulva készen áll a további hatóanyagok befogadására.

Használata: naponta kétszer (reggel és este) micellás vízzel átitatott vattakoronggal töröld át az arcbőrt, hogy élvezd a jóleső tisztaságot, és a bizsergetően aktív hatóanyagokat. Szemkörnyéken is használható, nem kell a bőrről leöblíteni!