Blog

Kézápolás felsőfokon

Kulcsár Marianna
2021.02.13 20:05
Kézápolás felsőfokon

Ha eddig ismeretlen volt számodra a száraz kezek látványa és fogalma, a kézfertőtlenítésnek hála mostanra már jó eséllyel átéltél néhány kellemetlen pillanatot. Sőt egyre inkább úgy tűnik, hogy a bársonyosan hidratált kezek elérhetetlen álommá válnak. Lehet-e tenni valamit ellene? 

Akár hiszed, akár nem, de sokat! Természetesen a fertőtlenítést nem hagyhatod el, viszont a szokásaidra és a kézkrémed minőségére különös gondot kell fordítanod.
Összegyűjtöttem neked a kézápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 


 

Mindig langyos vízzel moss kezet! Gondoltad volna, hogy ez az apróságnak tűnő dolog milyen sokat számít? Különösen a nők használnak az indokoltnál melegebb vizet, mert elégtelen a vérkeringésük, ezért így próbálják több-kevesebb sikerrel felmelegíteni a kezüket. Viszont ha a gyakori kézmosás forró vízzel történik, fokozottan kiteszed a bőröd a szárazságnak!

Soha ne vakard! Ha valamivel tovább rontod a kezeid állapotát, az egész biztos a vakarózás! Ez rosszabb esetben akár vérzéshez is vezethet, de ezt leszámítva a száraz bőr egyenes utat ad a kórokozók és baktériumok számára. Ha már mindenképp hozzá akarsz érni a kezedhez, kenj rá inkább egy jó kis regeneráló kézkrémet!

Használj natúr/bio összetételű kézkrémet! Mindennél fontosabb, hogy tudd, mit kensz magadra, ez nemcsak az arcápolásban, hanem a testápolásban is fontos. Vásárolj megbízható forrásból, ahol az összetevők listája nem titok, hanem bárki számára értelmezhető. Minden kézmosás után töröld szárazra a kezedet, fertőtleníts, majd kend be hidratáló krémmel a kezedet. Éjszakára használj egy kicsit nagyobb mennyiséget, vagy nézz szét a konyhádban, remek megoldás lehet az extra szűz olívaolajat is bevetni a kézápoló krémed mellé!

Keresd az omega-3 zsírsavakat is! A kiszáradt, repedezett bőrt semmi nem képes jobban regenerálni, mint az értékes omega-3 tartalmú olajok. Ezek nem feltétlen tartoznak az olcsó olajok közé, mégis az egészséges bőr érdekében megéri őket választani, hiszen képesek akár az ekcémával is felvenni a harcot. A teljesség igénye nélkül keresd pl. a ligetszépe-, kendermag- vagy a lenmagolajat az összetevők listájában!

A természetes nedvességmegkötők is fontosak! A hidratált bőr fenntartása érdekében szükség van a természetes hidratáló faktor (angolul NMF) "feltöltésére" is, ezt pedig szintén a krémek használatával tudod elérni. A glicerin szinte alapvető összetevőnek számít, emellett jó, ha ureát is látsz az ingredients listában, hiszen ez is támogatja a bőr természetes hidratáltságát.

Belülről is hidratálj! Ez az, ami már biztos a könyöködön jön ki, de mostanság egyre hangsúlyozottabb. A víz mellett fogyassz gyógy- és gyümölcsteákat is. Tudtad, hogy pl. a szárított almahéjból kitűnő teát lehet főzni? Ha nem, ideje kipróbálni egy adag almás pite után! 


 

Ha még nem találtad meg a számodra megfelelő megoldást, nézd meg a legnépszerűbb kézkrémünket, a Kendermagolajos kéz- és körömápoló krémet, mely 40 és 70 ml-es kiszerelésben kapható.

Előnye, hogy férfiak, nők és gyerekek számára is egyaránt használható, kizárólag natúr és organikus összetevőket tartalmaz, gyorsan felszívódik és a körmöket is ápolja.

TIPP: Éjszakára egy csepp extra szűz olívaolajat cseppenthetsz még hozzá, nem baj, ha egy kicsit zsírosabb lesz tőle a bőröd, éjjel úgyis mind felszívódik.