Minden vásárláshoz AJÁNDÉKOT teszünk a csomagodba, amit a KOSÁR oldalon te magad választhatsz ki! Az ajándék igénylése REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! 

Kérdésed van? Hétköznap 10-14 óra között várom a hívásod! +3630/6428531

Vagy írj ide: info@rosaceart.com

Blog

Kézápolás mínuszokban

Kulcsár Marianna
Kulcsár Marianna
2021.02.02 20:05
Kézápolás mínuszokban
Mínuszok jönnek, mikor, ha nem most van az ideje, hogy megelőzd a száraz kezek durva tapintását? Érdemes mielőbb elkezdeni a gondoskodást, hogy megkíméld magad a kellemetlen bőrszárazságtól, ami a hideg beálltával szinte azonnal jelentkezik. 

Összegyűjtöttem neked a kézápolással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.


  • Mindig langyos vízzel moss kezet! Gondoltad volna, hogy ez az apróságnak tűnő dolog milyen sokat számít? Különösen a nők használnak az indokoltnál melegebb vizet, mert sokuknak elégtelen a vérkeringésük, és így próbálják több-kevesebb sikerrel felmelegíteni a kezüket. Viszont ha az egyébként is gyakori kézmosás forró vízzel történik, kiteszed a bőröd a fokozott szárazságnak!

  • Soha ne vakard! Ha valamivel tovább tudod rontani a kezeid állapotát, az egész biztos a vakarózás! Ez rosszabb esetben akár vérzéshez is vezethet, de ezt leszámítva a száraz bőr egyenes utat ad a kórokozók és baktériumok számára. Ha már mindenképp hozzá akarsz érni a kezedhez, kenj rá inkább egy jó kis védő-hidratáló krémet!

  • Használj natúr/bio összetételű kézkrémet! Mindennél fontosabb, hogy tudd, mit kensz magadra, ez nemcsak az arcápolásban, hanem a testápolásban is fontos. Vásárolj megbízható forrásból, ahol az összetevők listája nem titok, hanem bárki számára értelmezhető. Minden kézmosás után töröld szárazra, majd kend be hidratáló krémmel a kezedet. Éjszakára használj egy kicsit nagyobb mennyiséget, vagy nézz szét a konyhádban, remek megoldás lehet az extra szűz olívaolajat is bevetni a kézápoló krémed mellé! Ez utóbbiból elegendő egyetlen csepp a kézkrémed fölé!

  • A természetes nedvességmegkötők is fontosak! A hidratált bőr fenntartása érdekében szükség van a természetes hidratáló faktor (angolul NMF) "feltöltésére" is, ezt pedig szintén a krémek használatával tudod elérni. A glicerin szinte alapvető összetevőnek számít, emellett jó, ha ureát is látsz az ingredients listában, hiszen ez is támogatja a bőr természetes hidratáltságát.

  • Belülről is hidratálj! Ez az, ami már biztos a könyöködön jön ki, de mostanság egyre hangsúlyozottabb. A víz mellett fogyassz gyógy- és gyümölcsteákat is. Tudtad, hogy pl. a szárított almahéjból kitűnő teát lehet főzni? Ha nem, ideje kipróbálni egy adag almás pite után! Ha még nem találtad meg a számodra megfelelő megoldást, nézd meg a legnépszerűbb kézkrémünket, az IT'S COLD OUTSIDE téli kézkrémet, ami kellően hidratálttá és puhává teszi a kezeidet még a legnagyobb hidegben is. Használatával megelőzhető az ujjak közötti, a kézfejen és a tenyéren is előforduló fájdalmas berepedezés.

További előnye, hogy a bio édesnarancs illatát férfiak, nők és gyerekek egyaránt kedvelik, viszonylag gyorsan felszívódik és méhviasztartalmának köszönhetően megakadályozza a fokozott szárazságot.